
Hamilelik ve emzirme döneminde kıl büyümesi ve cilt değişiklikleri yaygındır. Artan hormon miktarları rahatsız edici cilt ve saç sorunlarının suçlusudur. Bu değişiklikler nedeniyle, kadınlar genellikle bu dönemlerde lazer epilasyon veya cilt tedavileri isterler. Peki emzirme dönemindeyken lazer epilasyon yaptırmak ne kadar sağlıklı? Emzirirken lazer epilasyon yapılır mı? Emzirme döneminde lazer riskleri nelerdir? Emziren anne ne zaman lazer epilasyon yaptırabilir?
Hamileyken Lazer Epilasyon Yaptırmalı Mıyım?
Bazı insanlar tüy alma işlemini durdurmanın lazer epilasyonun etkisini azaltacağını düşünebilir. Ancak bu doğru değildir. Lazer tedavisiyle yok edilen kıl kökleri bir daha kıl üretmez. Hamilelik ve emzirme sürecindeki hormonal değişiklikler, kıl büyümesini tetiklese de asla eskisi gibi kıl büyüme döngüsü olmayacaktır. Ancak, tedavilere doğum sonrasında başlamak ya da devam etmek de sonuçları olumsuz etkilemez.
Lazer epilasyon cihazlarında herhangi bir radyasyon bulunmadığından, hamile ve emzirme dönemindeki kadınlar için önemli bir risk faktörü içermemektedir. Ancak bu dönemdeki kadınların hormonal değişiklikleri ve hassasiyet artışı fazladır. Bu sebepten dolayı anne adayların epilasyon sırasında kasılmaları ve ağrıları artabileceği için lazer epilasyon yaptırması önerilmemektedir.
Ayrıca Okuyun: Doğum Sonrası Lazer Epilasyona Başlamak İstiyorum. En Yakın Nerede Bulabilirim?
Emzirirken Lazer Epilasyon Yapılır mı? Emzirme Döneminde Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?
Emzirme Döneminde Lazer Epilasyon Yapılır mı?
Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulmanın kalıcı yöntemlerinden biridir. Ancak emziren anneler için bu işlemin güvenli olup olmadığı merak konusudur. Uzmanların büyük çoğunluğu, lazer epilasyonun cilt yüzeyinde gerçekleştirilen bir işlem olduğunu ve bu nedenle anne sütüne herhangi bir zararlı maddenin geçmediğini belirtir.
Emzirme döneminde birçok anne kişisel bakımını ihmal etmek istemez. Bu yüzden lazer epilasyon gibi işlemleri yaptırmak konusunda tereddüt yaşar. Peki, emzirirken lazer epilasyon yapılır mı? Bu sorunun yanıtını ve lazer epilasyonun emzirme dönemindeki olası risklerini ele alalım. Tedavi göğüslere veya areolalara uygulanmadığı sürece, emzirme döneminde lazer epilasyon genellikle güvenli kabul edilmektedir. Tedavide kullanılan lazerler esas olarak kıl köklerini hedef alır. Bu yüzden de anne sütünü etkileyecek kadar derine nüfuz etmez.
Ancak emzirme döneminde kadınların ciltleri oldukça hassaslaşabildiği için lazer epilasyon işlemi normalinden biraz daha fazla ağrı ve acı hissiyatı oluşturacağını unutmayın.

Emzirme Döneminde Lazer Epilasyonun Riskleri Nelerdir?
Lazer epilasyon, doğrudan süt üretimini ya da emzirme sürecini etkileyen bir işlem değildir. Ancak cilt hassasiyeti ve hormonal değişiklikler nedeniyle emziren annelerin ciltlerinde daha fazla tahriş veya yan etki oluşma riski bulunabilir. Emzirme döneminde hormonlar hala aktif olarak çalıştığı için cilt, normalden daha hassas olabilmektedir. Bu da lazer epilasyon sonrası ciltte kızarıklık, yanma veya kabarma gibi geçici yan etkilere yol açar.
Emziren Anne Ne Zaman Lazer Epilasyon Yaptırabilir?
Emzirme döneminde lazer epilasyon yaptırmak isteyen anneler, genellikle doğum sonrası vücutlarındaki hormonal dengelerin oturmasını beklemesi gerekmektedir. Özellikle ilk birkaç ayın geçmesi daha güvenli olacaktır. Eğer herhangi bir cilt rahatsızlığı ya da hassasiyet yaşanmıyorsa, emziren anneler bebeklerini emzirdikleri dönemde lazer epilasyon yaptırmalarında hiçbir sakınca yoktur..
En doğru karar için kendi doğum doktorunuza danışmayı unutmayın.
Lazer Epilasyon Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Hassas Cilt: Emzirme döneminde cilt daha hassas olacaktır. Bu yüzden işlem öncesi cildinize uygun bir hazırlık yapmanız önemlidir.
- Lazer Epilasyon Günü: İşlem yapılacak bölgenin temiz ve kuru olmasına özen gösterin. İşlemden önce tüylerinizin jiletle almanızı tavsiye ediyoruz.
- Güneş Koruma: Lazer epilasyondan sonra cildinizi güneş ışınlarından korumak büyük önem taşır. Cildin hassasiyeti arttığından, yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanmalısınız.
Ayrıca Okuyun: Lazerden Sonra Cilt Bakımı Yapılır mı?